Scope 10 Inspectie

Brandrisico inspectie voor elektrotechnisch materieel

Omega Energietechniek is al jaren leidend in SCIOS Scope 10 inspecties.

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor het aanvragen van een verzekering is het in veel gevallen noodzakelijk om een Scope 10 inspectie uit te laten voeren door een gerenommeerd bedrijf zoals Omega Inspectie.

Normaliter verwijzen verzekeraars naar de NEN 3140 (bedrijfsvoering Scope 10 inspectie meterkastLaagspanningsinstallaties) of naar de NEN 1010. De verzekerde wordt geacht met gepaste regelmaat hun elektrotechnische installatie aan een inspectie te onderwerpen conform de normen. Helaas blijkt dat dit onvoldoende uitkomst biedt tegen brandgevaar, het is met name gericht op elektrocutie en persoonlijke veiligheid. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de NTA 8220 ontwikkeld is, waarbij ook het brandrisico maximaal wordt belicht.

 

Risico’s en maatregelen van een SCIOS Scope 10 inspectie

De nieuwe methodiek is vastgelegd in de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8220:2017 – Beoordelingsmethode op brandrisico’s van elektrisch materieel. NTA 8220 beschrijft de brandrisico’s én het risiconiveau. Constateert de inspecteur een mankement, dan geeft NTA 8220 aan welke maatregelen hij of zij moet adviseren. De nieuwe methodiek staat onder beheer van het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN).

 

SCIOS sluit aan

Inspectiescope 10 inspectie thermografiebedrijven die volgens NTA 8220 werken, maken sinds januari 2018 gebruik van een certificatieregeling. Stichting SCIOS heeft zich namelijk bij de nieuwe brandinspectiemethodiek aangesloten en heeft een toegepast kwaliteitssysteem ontwikkeld. Het systeem maakt deel uit van de SCIOS-certificatieregeling, waarin onder meer de benodigde inspectiemethode en de opleiding en ervaring van de inspecteurs te vinden zijn. De Raad voor Accreditatie heeft SCIOS geaccepteerd als schemabeheerder en Scope 10, zoals deze inspectiemethode heet. Scope 10 is voor inspectiebedrijven niet wettelijk verplicht, maar individuele verzekeraars kunnen de certificatie wel als voorwaarde stellen.

Wat houdt dit in voor de inspectie?

Sinds 1 januari 2018 is deze scope 10 inspectie verplicht bij het afsluiten of prolongeren van een verzekering. De elektrische installatie en toebehoren dient dus geïnspecteerd te worden conform SCIOS Scope 10 – NTA8220. Omega Inspectie voorziet hier natuurlijk in!

Alle inspecteurs bij Omega Inspectie kunnen een Scope 8 en Scope 10 inspectie uitvoeren conform de gestelde eisen.

Wilt u meer informatie over deze inspectie en de impact die het heeft op uw organisatie? Wilt u graag een scherpe offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via 088-2056101 of vul het aanvraagfomulier hiernaast in.

Graag tot ziens bij Omega!

Opleiding Scope 10 – Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel

Wist u dat u ook een opleiding tot Scope 10 Inspecteur kan volgen bij Omega? Meer informatie over de 3-daagse opleiding Scope 10 – Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel vindt u hier.

Informatie aanvraag Scope 10 inspectie

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie per e-mail.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101