Scope 12 Inspectie

Veiligheidsinspectie zonnepaneelinstallaties

 

(in ontwikkeling)

Omega is al jaren leidend op het gebied van zonnepaneel installaties. Binnenkort kunt u ook voor uw Scope 12 inspectie bij Omega terecht.

Waarom een Scope 12 Inspectie?

In de praktijk komen wij veel tekortkomingen bij PV-installaties tegen. Met een onafhankelijk inspectierapport krijgt de installatie-eigenaar inzicht in alle punten die van belang zijn voor een veilige en bedrijfszekere installatie:

  • Installatie eisen van alle componenten
  • Elektrische veiligheid
  • Brandveiligheid
  • Bouwkundige aspecten

Verzekeraars eisen steeds vaker een onafhankelijk inspectierapport. Met een Scope 12 inspectie is direct duidelijk of een PV-installatie voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in Technisch Document 18 van Scope 12.

Vanaf wanneer kan Omega de Scope 12 inspecties uitvoeren?

We verwachten vanaf mei 2020 deze inspecties aan te kunnen bieden. Tot die tijd voeren we inspecties uit aan PV-installaties volgens de meest recente normen. Daarnaast verwerken we onze kennis voor Scope 12 al in de praktijk. Zo weet u zeker dat het inspectierapport van Omega altijd voldoet aan de meest recente eisen en normen.

Aanvragen Scope 12 inspectie

Om een Scope 12 inspectie aan te  vragen, kunt u het aanvraagformulier invullen. Of u kunt bellen met onze binnendienst 088 20 56 101.

panelen

Opleiding Scope 12 – Inspecteur zonnepaneelinstallaties

Wist u dat u ook een opleiding tot Scope 12 Inspecteur kunt volgen bij Omega? Meer informatie over deze 4-daagse opleiding Scope 12 – Inspecteur  Zonnepaneelinstallaties vindt u hier.

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101