Scope 12 inspectie

Veiligheidsinspectie zonnepaneelinstallaties

Omega is al jaren marktleider op het gebied van zonnepaneel installaties. Vanaf nu kunt u ook voor uw Scope 12 inspectie bij Omega terecht.

Scope 12 Inspectie

Een SCIOS Scope 12 inspectie is bijna klaar voor gebruik!
Omega inspecteert al jaren zonnepaneelinstallaties. Je kunt gerust stellen dat dit een van de pijlers van ons bedrijf is. Niet voor niets staan wij ook aan de wieg van de Scope 12 inspectieregeling!

Officieel kan je pas een Scope 12 inspectie uitvoeren als je hier voor gediplomeerd bent en het bedrijf waarvoor je werkt Scope 12 gecertificeerd is. Omega is een van de eerste bedrijven in Nederland die deze certificering gaan behalen. Echter moeten we hier nog even geduld voor hebben. We kunnen nu dus nog geen officiële Scope 12 inspectie Zonnepanelen voor je uitvoeren, maar wel de gebruikelijke NEN 1010 en NEN 62446 Inspectie Zonnepanelen!

Zonnepanelen zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Helaas worden deze installaties vaak matig aangelegd, met alle gevaren van dien! Brand en elektrocutie komt helaas met enige regelmaat voor. Mede daarom hebben diverse belanghebbenden binnen de PV-branche (Techniek Nederland, iKeur, Holland Solar en het Verbond van Verzekeraars) samen de SCIOS Scope 12, Veiligheidsinspectie Zonnepaneelinstallaties ontwikkeld, gebaseerd op Technisch Document 18.  Deze veiligheidsinspectie omvat o.a. de volgende onderwerpen:

  • Het controleren van de tekeningen en documenten;
  • Het visueel controleren van de installatie aan de hand van de tekeningen en documenten;
  • Het uitvoeren van elektrische metingen;
  • Het meten van de zonnestraling;
  • Het controleren van de optimale positie en hellingshoek van de PV panelen

Verzekeraars gaan een Scope 12 inspectierapport eisen. Omega kan in overleg met de betreffende verzekeraar eventuele extra eisen beoordelen. Door de inspectie uit te laten voeren door Omega, bent u er dus van verzekerd dat de installatie geaccepteerd wordt door de verzekeraar.

De inspectie zelf

Omega Training & Inspectie heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van SCIOS Scope 12. Hierdoor komen de theorie en de praktijk perfect samen. U kunt er dus op vertrouwen dat de inspectie grondig, en geheel volgens de opgestelde richtlijnen wordt uitgevoerd. Alle Omega Scope 12 Inspecteurs moet door een onafhankelijke instantie onderworpen worden aan een persoonlijke audit, alvorens zij de inspectie mogen uitvoeren. Als dit akkoord is zijn zij bevoegd om de inspectie te mogen uitvoeren.

Aanvragen Scope 12 inspectie

Om een Scope 12 inspectie aan te  vragen, kunt u het aanvraagformulier invullen. Of u kunt bellen met onze binnendienst 088 20 56 101.

panelen

Opleiding Scope 12 – Inspecteur zonnepaneelinstallaties

Wist u dat u ook een opleiding tot Scope 12 Inspecteur kunt volgen bij Omega? Meer informatie over deze 4-daagse opleiding Scope 12 – Inspecteur  Zonnepaneelinstallaties vindt u hier.

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101