Thermografie inspectie

Elektrotechnische verbindingen kunnen we door middel van een thermografie inspectie controleren op slijtage en/of verkeerde bevestigingen.

Professionele thermografische inspectie laten uitvoeren

Schroeven en klemverbindingen kunnen loszitten. De gevolgen zijn duidelijk: storing of brand. Procesonderbrekingen en een verhoogd brandgevaar kunnen leiden tot ongewenste complicaties binnen het hele bedrijfsproces.

Met de inzet van thermografie kunnen we bijvoorbeeld overgangsweerstanden tijdig constateren. Door hier adequaat op te reageren voorkomt u problemen. Gericht onderhoud en planning kunnen u zo een kostenbesparing opleveren. De door ons uitgevoerde thermografische inspecties worden door Level 1 gediplomeerde thermografisten met een professionele warmtebeeldcamera uitgevoerd. Hierdoor heeft u een betrouwbaar beeld van de uitgevoerde inspectie.

Images-IR-Image-electric-2000x1500_im6c

Voordelen Thermografische Inspectie:

  • Door tijdig constateren kunt u een procesonderbreking voorkomen.
  • Contactloze meting, dus geen onderbreking van uw proces.
  • Verzekeringspremie kan eventueel positief worden beïnvloed.
  • Aanvulling op uw inspectie van de metingen en/of beproeving.

Bij Omega Training & Inspectie zien wij het niet alleen als werk, thermografie is gewoon echt leuk! Het helpt u een nog beter beeld te krijgen van uw elektrische installatie, zonnepanelen, vloerverwarming en nog veel meer!

Thermografie en zonnestroom installaties

Het lijkt vanzelfsprekend dat de geleverde zonnestroom installatie het maximale rendement oplevert, maarNEN 1010 toegepast op PV alle verliezen en defecte cellen kunnen het rendement aanzienlijk verminderen.

Een van de manieren om dit te kunnen controleren is door middel van een thermografisch onderzoek. Hiermee kunnen wij defecte cellen en slechte verbindingen in het systeem zichtbaar maken, zonder de installatie uit te schakelen.

Wel is het noodzakelijk om de thermografie inspectie uit te voeren op een onbewolkte of lichtbewolkte dag. Omdat juist dan het grootste rendement, dus warmte, aanwezig is om ook de kleine defecten waar te kunnen nemen.

De temperaturen worden vergeleken met de specificaties van de componenten van de leverancier om zo te kunnen bepalen of deze niet afwijken en onnodige veroudering en defecten tijdig te signaleren.

Tevens kunnen door middel van een thermografische inspectie eventuele fabricagefouten worden opgespoord om aanspraak te kunnen maken op de garantie van de componenten.

Om het rendement van uw zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden en defecten vroegtijdig te kunnen signaleren adviseren wij als onafhankelijk inspectiebureau de inspecties regelmatig te laten uitvoeren.

 

Gaan wij koffiedrinken?

Interesse in de kunsten van onze experts? Nodig ons dan uit voor een kop koffie! Wij praten u graag bij over de eindeloze mogelijkheden van een thermografische inspectie, onze overige kwaliteiten en natuurlijk over hoe u beter kunt worden van de diensten van Omega Training & Inspectie! Voor het maken van een afspraak kunt u even contact op te nemen met telefoonnummer 088-20 56 101.

Informatie aanvragen over inspecties

Vul onderstaand formulier in

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101